Συνταγές

1) Αdobo

Κοτόπουλο και χοιρινό

2) bbq φτερούγες κοτόπουλου

3) bbq χοιρινό

4) Pansit- mendaki noodles με λαχανικά

5) fried rice με λαχανικά

6) steamed rice-ρύζι ατμού (συνήθος είναι συνοδευτικό)

7) beef with oyster sauce an lemon-μοσχαράκι με σάλτσα στρηδιών και λεμόνη

8 ) γλυκό ξυνες-καυτές γαρίδες.

9) spring rolls

10) beef with broccoli.

11)salmon with lemon grass and soy sauce.

1)Adobo chiken and pork

Μαρινάρουμε σε soy sauce, σκόρδα αλατο-πίπερο, ξύδι και 2 δαφνόφυλλα το κρέας για 45-1 ώρα.

Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και μετά ρίχνουμε την μαρινάδα και λίγο νέρο για 45-1 ώρα

 

2,3)BBQ chiken wings and pork.(μπορεί να γίνει και στο φούρνο αν δεν έχουμε σχάρα)

 

Μαρινάρουμε το κρέας σε soy sauce, sprite, lime, catsup, sugar, αλατοπίπερο 5 ώρες πρίν.μετά τα βάζουμε σε ξυλάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε στη σχάρα.εάν δεν έχουμε σχάρα τα βάζομε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.για 30-45 λεπτά.

 

4)Pansit-mendaki noodles με λαχανικά.

Βάζουμε τα noodles σε καυτό νερό γα 5-6 λεπτά για να μαλακόσουν(όχι παραπάνο γιατι φουσκόνουν και δεν είναι πια noodles)

Κόβουμε πράσινα φασολάκια, και καρότα σε μικρά ξυλάκια, μετά ψιλο κόβουμε το λάχανο, και κόβουμε και 2-3 κρεμύδια σε ροδέλες, και πατάμε και 2 σκόρδα.

Σωτάρουμε σε λίγο λάδι πρώτα το σκόρδο και το κρεμύδη μέχρι το σκόρδο να κοκκινήσει και μέτα βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και σωτάρουμε για 10 λεπτά.

Μετα  ρίχονυμε λίγο soy sauce και αν θέλουμε και μισό κυβακι knorr.

Προσθέτουμε τα noodles ανακατεύομε, και ψιλοκόβουμε λίγο φρέσκο κρεμυδάκι πάνω απ τα noodles.(συνήθος βάζουμε και λίγο λεμόνι στην άκρη του πιάτου για αυτούς που θέλουν να ρίξουν λίγο.

 

5)Beef with oyster sauce-μοσχαράκι με σάλτσα στριδιών.

Σωτάρουμε το κρεμύδη σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακόσει και μετά πρσθέτουμε το μοσχαράκι.αφήνουμε μέχρι να πιεί τα νερά του και μετά πρσθέτουμε την σάλτσα στριδιών και νερό.αφήνουμε να βράσει γα 30 λεπτα.

Στο τέλος πρίν σερβίρουμε χύνουμε και λίγο λεμόνη.

6)Fried rice

 

Αφού έχουμ ετοιμάζει ρύζι ατμού το αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλο κόβουμε 3 καρότα σε μικρά ξυλάκια.κόβουμε σε ροδέλες κρεμύδη και το σωτάρουμε μαζί με 2 σκόρδα σε λιγο λάδι.προσθέτουμε καλαμπόκι, αρακά, και αυγό.και ανακατεύουμε,ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.προσθέοτυμε το ρύζι και συνεχήζουμε το ανακάτεμα.προσθέτουμε αλατοπιπερο και λίγο soy sauce.

 

 

 

 

7)Γλυκόξυνες-καυτές γαρίδες.

Μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού για 15-20 λεπτά της γαρίδες.

Μετά σωτάρουμε σε λίγο λάδι 2 σκόρδα και 2 κρεμύδια κομένα σε ροδέλες για 10 λεπτά,προσθέτουμε γλυκόξυνη-καυτερή σάλτσα τσίλι.

 

8)Spring rolls

 

Γέμιση-Ψιλο κόβουμε πράσινα φασολάκια, καρότα, λάχανο και σωτάρουμε

μαζί με σκορδο και κρεμύδι πάλι σε λίγο λάδι.χύνουμε λίγοο suy sauce και

αλατοπίπερο, και η γέμιση ειναι έτοιμει.

Τυλίγουμε σε φύλα ριζυού και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3,4 λεπτά το κάθε

κομμάτη.

9)Ρύζι ατμού

 

 

10)beef with broccoli-μοσχαράκι με μπρόκολο.

 

Σωτάρουμε το μοσχαράκι μέχρι να πιεί τα υγρα του, και μετά προσθέτουμε 2

κρεμύδια κομμένα σε ροδέλες προσθέτουμε λίγο soy sauce και oyster sauce       και μαζί με το μπρόκολο αν θέλουμε Baby corn η σκέτο καλαμπόκι.

Αφήνουμε να βράσει για 30-24 λεπά.

 

 

 

 

 

 

 

11)Shrimps with spinach or ρόκα

Σωτάρουμε ψιλο κομμένο σκόρδο(2 με 3 σκελίδες) στο τηγάνη με λίγο ηλιέλαιο για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τις γαρίδες με την φλούδα τους. μόλις ροδήσουν η γαρίδες ρίχνουμε λίγο σογια sauce και την ρόκα η το σπανάκι. Ανακατέβουμε μέχρι να μουλιάσει το λαχανικό και μετά σερβίρουμε με ρύζι ατμού η τηγανιτό.

12 )

Salmon with lemon grass and soy sauce-Σολομός με σχοινό πρασο. και σάλτσα σόγιας.

 

Μαρινάρουμε το σολομό σε soy sauce,ginger,σκόρδο,ζάχαρι για 20 λεπτά.

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.Βάζουμε το ταψή με το σολομό στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μαζί με 3 κομμάτια σχινο πρασο.

Αλάτι βοτάνων

Αναμιγνύουμε τα παρακατω βότανα στην αδρή τους μορφή και τα αλέθουμε λόγ πρό του γεύματος, για να είναι φρεσκοαλεσμένα.Αυτό το αλάτι περιέχει οξέα και όλα τα ιχνοστοιχεία, όλες τις βιταμίνες(εκτός απο B12, C) όλα τα ακόρεστα λυπαρά οξέα, και όλα τα αμινοξέα. Επίσης έχει αντιμικροβιακές, και αντιμυκητιακές ιδιότητες, και βοηθά στήν ρύθμιση της χλωρίδας του εντέρου.

Στην άναλοδίαιτα μπορούμε να παραλείπουμε το αλάτι.

πηγή:” Συνταγές για ελαφρά, και υγιεινά γεύματα”

Δείτε τη συνταγή σε νέο παράθυρο

Αλάτι βοτάνων, συνταγή του Ιωάννη Αλ. Παπαγιαννόπουλου

 

 

50 γρ. κορίανδρο (5 κουτ. Σουπ.)
10 γρ μαραθόσπορο (1 κουτ. Σουπ.)
10 γρ σουσάμι (1 κουτ. Σουπ.)
10 γρ λιναρόσπορο (1 κουτ. Σουπ.)
50 γρ σιναπόσπορο κίτρινο (3 κουτ. Σουπ.)
10 γρ ρίγανη (3 κουτ. Σουπ.)
10 γρ θρούμπη (3 κουτ. Σουπ.)
10 γρ θυμάρι (3 κουτ. Σουπ.)
5 γρ δεντρολίβανο (1 κουτ. Σουπ.)
10 γρ άνηθο (3 κουτ. Σουπ.)
10 γρ δυόσμο (3 κουτ. Σουπ.)
10 γρ πιπέρι μαύρο (1 κουτ. Σουπ.)
100 γρ αλάτι* (4 κουτ. Σουπ.)
This entry was posted in Συνταγές. Bookmark the permalink.

One Response to Συνταγές

  1. Pingback: http://bit.ly/2wYSZaF

Leave a Reply